In 2016 zijn de werkzaamheden van St. Parel en St. Voedselbank Hoogezand e.o. ontvlochten. Dat geeft weer ruimte voor nieuwe ontwikkelingen binnen St. Parel. Daarom hebben we eerst met een aantal vrijwilligers een cursus Design je Leven gedaan. Zo konden we elkaar beter leren kennen, maar bovenal zijn we allemaal op zoek gegaan naar onze drijfveren en talenten.
Het was leuk en verfrissend om zo een aantal weken regelmatig met elkaar op te trekken.

Onderwerpen die aan bod kwamen zijn:
Wie ben ik? Hoe is het fundament in mijn leven opgebouwd? Hoe zit mijn karakter in elkaar, wat zijn mijn talenten en vaardigheden?
Waar wil ik naar toe? Welke richting wil ik aan mijn leven geven? Wat zijn mijn prioriteiten? Wat is mijn passie, waar ga ik voor?
Hoe ga ik dit bereiken? Wat zijn haalbare doelen? Hoe kan ik deze uitvoeren en volhouden?

Aan het eind hebben we gezamenlijk de conclusie getrokken dat we graag willen samenwerken.

Wat willen we dan gaan doen en waarom?
We willen vrouwen in Hoogezand en omgeving die in moeilijke omstandigheden leven, laten zien dat ook zij waardevol zijn. Omdat wij allemaal van vrouwen houden en we onder hen zoveel ellende zien. We willen hen door de activiteiten die we gaan houden laten zien dat ze geliefd zijn, waardevol zijn, en dat er een God is die altijd van hen houdt.

We beginnen met een Moederverwendag rond moederdag in 2017. Daarvoor nodigen we alleenstaande moeders.

Daarnaast willen we nog andere activiteiten organiseren, zoals diverse workshops / praatavonden / samen koken en eten en een cursus Design je leven.Mocht je interesse hebben om deel te nemen aan één van onze activiteiten of om mee te werken, stuur dan een e-mail naar info@stichtingparel.nl.