Wij geloven dat ieder mens door God ‘als een parel’ geschapen is, maar dat het leven sporen kan nalaten zodat de parel soms niet meer glanst of zichtbaar is.
Met de naam ‘Parel’ willen we laten zien dat God, onze hemelse Vader, van ieder mens houdt en ons de moeite waard vindt.

Vanuit dit besef willen wij mensen, en in het bijzonder vrouwen, laten ervaren dat ze kostbaar en uniek zijn,
een toegevoegde waarde voor hun omgeving en de maatschappij waarin we samen leven.

Bovenstaande geven wij vorm door het organiseren van diverse activiteiten voor vrouwen in Hoogezand e.o.,
die zich in kwetsbare situaties kunnen bevinden, en het verdienen om bemoedigd te worden d.m.v.  ontspannende
en motiverende activiteiten, met het doel dat zij mogen ervaren, en weten, dat ze waardevolle en prachtige vrouwen zijn
en de glans van hun parel weer zichtbaar is in hun dagelijkse leven.

Hieronder vindt u een link naar ons beleidsplan en de jaarrekening.

Beleid St. Parel
Stichting Parel Jaarrekening 2017

Historie van Stichting Parel

Stichting Parel is in april 2005 officieel van start gegaan.
In januari 2005 zijn wij het werk van de Voedselbank begonnen en hebben stichting Parel speciaal voor dit werk opgericht.
Met de naam ‘Parel’ wilden we laten zien dat we onze naaste waardevol en kostbaar vinden,
zoals God, onze hemelse Vader van ieder mens houdt en ons de moeite waard vindt.
Naast het uitdelen van levensmiddelen hebben we ook diverse activiteiten georganiseerd voor onze klanten zoals
de kledingbank, verwendagen voor vrouwen, uitjes voor de mannen, workshops, thema-avond ,
koffie-uurtje met de kerstuitgifte.

Vanaf 2011 is ook stichting Voedselbank Hoogezand e.o. opgericht van waaruit alle werkzaamheden wordt georganiseerd.
Door de extreme groei van klanten met bijbehorende werkzaamheden bleef er geen ruimte over voor het organiseren van extra activiteiten.

In 2016 is stichting Parel helemaal losgekoppeld van de Voedselbank Hoogezand e.o.

Vanaf 2017 richten we ons met stichting Parel op vrouwen uit Hoogezand e.o. in diverse kwetsbare omstandigheden.