Zij zijn het waard!

Verwendag 26-08-2018

Omdat wij geloven dat vrouwen waardevol zijn, zo kostbaar als een parel hebben we vanuit Stichting Parel voor een groep vrouwen een dagje uit georganiseerd. 

Hieronder een verslag.

Om 10.00 staan we allemaal klaar, wachtend op de bus. De verwachting is groot, spanning is er alleen maar om de bus. Deze laat op zich wachten. Na een uur kunnen we instappen en op reis naar de stad Groningen. De bus brengt ons naar het Alfa-college. Daar staan studenten en leraren klaar om 50 vrouwen een dag lang te verwennen. En dat begint al goed met een kop koffie en zelfgemaakt gebak.
Na een welkomstwoord wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft gaat naar de kappers, de andere naar de schoonheidsspecialisten. Het is even wachten op elkaar, maar iedereen komt aan de beurt. Waar aan het begin van de dag veel  vrouwen elkaar niet kenden het contact nog voorzichtig was, is het mooi te zien hoe gaandeweg de dag contact ontstaat en er gezellig wordt gepraat.
Alles wordt uit de kast getrokken, wassen, knippen, föhnen, stylen. De één laat het lange haar kort knippen, een ander wil alleen de puntjes eraf gehaald. Er is zelfs iemand die geknipt wordt met een doek over de spiegel.
Bij de schoonheidsspecialiste komen de voeten, nagels, wimpers en/of wenkbrauwen aan bod.
Ook de innerlijke mens wordt niet vergeten, tussen de middag staat er een uitgebreid buffet met soep, broodjes en salades klaar. Allemaal zelf gemaakt door leraren en leerlingen. Iedereen laat het zich goed smaken.
De groepen wisselen en er wordt weer geknipt en verzorgd. Nadat iedereen uiterlijk verzorgd is, krijgen we nog een workshop aangeboden. Er kan gekozen worden tussen een kookworkshop of een workshop sieraad maken.
We gaan met z’n allen aan het werk. Bij de kookworkshop wordt er gesneden, gebakken, gekneed, gevuld. Het resultaat: heerlijk ruikende quiches. Ook makkelijk thuis te maken. Bij de sieraden wordt er geponst, ringetjes opengebogen en weer dichtgeknepen, op kleur gesorteerd… Met als resultaat een mooie armband of hanger.
Aan het eind van de dag gaan we moe, maar tevreden en verwend weer naar huis. Het is gezellig in de bus, wel wat rustiger dan op de heenreis. Bij het uitstappen en afscheid nemen krijg ik een brok in mijn keel. Wat een mooie vrouwen.